Mjukvaran Geforce Experience är Nvidias försök till att ge ett mervärde vid sidan om hårdvaran. Nu uppdaterar Nvidia programmet till versionsnummer 3.0, där bolaget byggt om detta från grunden, med nytt gränssnitt och nya finesser.

En av de mest uppenbara förändringarna är den inloggningsskärm som användaren nu möts av när programmet startas för första gången. Nvidia kräver numera ett konto för att använda mjukvaran, och genom att skapa ett sådant får man bland annat tillgång till exklusiva utlottningar av hårdvara och speltitlar.

Programvaran har också fått ett nytt utseende som ska vara lättare att navigera med tydligare menyer och möjligheten att visa spelen i en vy med större ikoner. Nvidia passar också på att optimera mjukvaran och Geforce Experience är nu enligt företaget själva tre gånger snabbare och använder hälften så mycket minne.

Geforce Experience 3.0 kommer även med förmågan att spela in videoklipp i 4K med en bildfrekvens på 60 bilder per sekund (FPS). Dessa kan skalas ned till 1080p60 för direktsändning över exempelvis Youtube eller Twitch. Andra spelare kan även titta på videoströmmen i webbläsaren Chrome och ta kontroll över spelet på distans.

En annan nyhet är den omgjorda fliken för drivrutiner. Denna visar nu betydligt mer information än tidigare, däribland en lista med de viktigaste förändringarna samt nyheter från bolagets webbplats.

För den som har Geforce Experience installerat uppdateras mjukvaran automatiskt till nästa version, medan andra kan välja att ladda ned den från Nvidias webbplats.