För tio år sedan släppte den svenska utvecklaren DICE sitt spel Battlefield 2142, ett sidospår i Battlefield-serien som utspelade sig långt in i framtiden. För två år sedan stängde dock EA ned servrarna till titeln, tillsammans med en rad andra spel. Nu har en grupp fans bestämt sig för att återuppliva den futuristiska slagfältspangaren, och släppa den gratis tillsammans med fungerande servrar.

Idag släpps den första skarpa versionen av Battlefield 2142 Revive, som projektet kallas. Utvecklarna meddelar att intresset varit stort, där de två senaste helgerna har samlat över 1 100 aktiva spelare samtidigt på deras servrar. Enligt utvecklarna går spelet att betrakta som abandonware, alltså ett spel som övergivits av den ursprungliga utvecklaren och som inte går att köpas längre.

De ser därför inget fel med projektet, och trycker även på faktumet att EA vid nedstängningen av servarna öppnade för att spelarna själva skulle kunna fortsätta hålla spelet vid liv. Hur den amerikanska utgivaren ställer sig till att titeln erbjuds för gratis nedladdning återstår dock att se.

Spelet finns tillgängligt att ladda ned gratis från utvecklarens webbplats tillsammans med deras egna Battlelog Launcher.