Valves spelplattform Steam är idag den största digitala distributionsplattformen på PC och att synas på dess Store-sida är idag viktigt för många spelutvecklare. Denna har uppdaterats kontinuerligt genom åren och nu talar nya uppgifter för att Valve planerar att göra detta återigen.

Planerna på en uppdatering av Steam Store publicerades av Valve i en stängd Steam-grupp och detaljerna kring detta har sedan läckt ut på forumet Neogaf. Enligt uppgifterna ska framsidan göras mer lättöverskådlig, med större bilder och en allmän uppstädning av utseendet. Det ska även bli lättare att se vad vänner spelar genom en ny kategori som visar detta.

Sidan ska även göras lättare att navigera genom ny kategorisering i vänsterspalten, som bland annat kommer bestå av nyligen lanserade titlar, bästsäljare och specialerbjudanden. Användarna får också större möjligheter att skräddarsy vad de vill se och kan exempelvis välja att VR- och Early Access-spel inte ska visas.

Det nämns att innehållet i uppdateringen inte är helt bestämt och Valve ber om återkoppling från spelutvecklare i gruppen, vilket kan leda till vissa ändringar innan den rullas ut till användarna. Enligt uppgifterna planerar Valve släppa uppdateringen inom de närmsta veckorna.