Sedan No Man's Sky släpptes tidigare under året har spelet kantats av problem och kontroverser. Bland annat har det successivt tappat spelare och anklagats för patentintrång. Nu meddelar Advertising Standards Authority (ASA), en oberoende organisaton i Storbritannien som håller koll på media- och reklambranschen i regionen, att de utreder No Man's Sky för falsk marknadsföring.

Enligt ASA inleder de utredningen då de fått in många klagomål gällande spelets marknadsföring från missnöjda kunder. Organisationen vill inte ge mer information, men en av de missnöjda kunderna berättar mer om utredningen på Reddit. Enligt denne handlar det spelets Steam-sida, som många menar visar innehåll som inte ger en rättvis representation av titeln.

Bland annat handlar det om de skärmdumpar och videoklipp som visas, där en del av det som syns inte finns med i den färdiga versionen av spelet. På Steam-sidan nämns även att No Man's Sky saknar laddningstider, någonting som flera påpekar inte stämmer.

De förklarar också att de kontaktat Valve och utvecklaren Hello Games för att svara på anklagelserna. Klagomålen är endast riktade mot Steam, men ASA menar att om de finner utvecklarna skyldiga till falsk marknadsföring skulle domen också påverka kanaler såsom officiella Youtube-klipp och spelets Playstation Store-sida.