Lanseringen av Samsung Galaxy Note 7 har varit något av en mardröm för bolaget, med batterier som överhettat och spontant fattat eld. För att åtgärda problemet har Samsung återkallat samtliga enheter för ett batteribyte. Nu inkommer rapporter att även uppdaterade telefoner står i brand.

Den senaste olyckan skedde på ett flygplan i USA kort innan avgång. Ägaren till en uppdaterad Galaxy Note 7, där problemet ska ha varit åtgärdat, stängde efter instruktioner av kaptenen av telefonen innan avgång. Kort därefter började enheten ryka i personens ficka.

Därefter kastades enheten på golvet, varpå flygplanet av säkerhetsskäl omgående fick evakueras. Inga personer kom till skada under incidenten och resultatet blev att ett hål brändes på golvmattan. The Verge har kontaktat Samsung för ett uttalande, där bolaget inte vill bekräfta att det handlar om en uppdaterad enhet förrän de själva får möjlighet att undersöka telefonen.

Until we are able to retrieve the device, we cannot confirm that this incident involves the new Note7. We are working with the authorities and Southwest now to recover the device and confirm the cause. Once we have examined the device we will have more information to share.

Tidigare har även en man i Kina råkat ut för samma problem, där telefonen fattade eld inom ett dygn från inköpstillfället. Mannen ska ha fått brännskador på två fingrar samt en närliggande Macbook. En representant från Samsung ska då ha besökt mannen för att hämta telefonen, men blev nekad då den drabbade inte litade på bolagets utredning och istället valde att ta incidenten till media.

Den första vågen av återkallelser har stått bolaget dyrt och fått såväl deras aktie som anseende på fall. Huruvida de nya incidenterna inträffat med enheter där felet faktiskt ska vara åtgärdat är ännu inte bekräftat. Det är i sådana fall möjligt att det handlar om olyckliga sammanträffande, men också att hårdvaran i Galaxy Note 7 lider av mer svårlösta problem än defekta batterier.