När Valve och HTC lanserade VR-headsetet Vive levererades det tillsammans med två stycken rörelsekontroller, detta till skillnad från konkurrenten Oculus Rift där spelkontrollerna Touch ännu inte var redo. Många användare är dock överens om att kontrollerna har sina brister, speciellt när det kommer till ergonomi.

När Valve drar igång utvecklarkonferensen Steam Dev Days i Seattle och visar de en prototyp för vad som kan bli en uppföljare av de ursprungliga VR-kontrollerna. Till skillnad från den nuvarande fästs denna med band över handen, vilket innebär att den sitter kvar även när användaren släpper greppet.

Den nya designen möjliggör mer naturliga rörelser, till exempel att fysiskt släppa kontrollen för att kasta objekt. Den nya spelkontrollen ska även känna av mer detaljerade rörelser, som skillnader mellan halvt och helt knuten näve och position för enskilda fingrar.

Själva kontrollerna har en avtryckare, en styrplatta samt tre knappar runtomkring denna. På bilderna syns även lampor i olika färger, vars funktion ännu inte är känd. Över hela kontrollen sitter även Steam VR-sensorer, närmare bestämt 21 stycken. Det handlar dock än så länge om en prototyp och det finns ingen garanti för att det resulterar i en faktisk produkt.

Källa: UploadVR, Road to VR.