Det amerikanska ljudföretaget THX grundades 1983 och märket och har sedan dess spritt sig och är idag välkänt bland ljudfantaster. Varumärket återfinns på allt från biografer till ljudsystem för hemmet och har blivit något av en kvalitetsstämpel.

Nu går THX ut med att de nu förvärvas av dator- och tillbehörstillverkaren Razer. Razer tar över THX verksamhet samt anställda men företaget kommer fungera som ett fristående dotterbolag. Enligt uttalandet kommer THX fortsätta att fokusera på sina tre huvudområden, där certifiering av ljudutrustning är den största.

En skillnad är att bolaget numera även kommer erbjuda certifiering för hörlurar, Bluetooth-högtalare och strömmad video. Detta öppnar upp för många möjligheter för Razer då de är en stor tillverkare av bland annat hörlurar. Huruvida de har planer på några sådana produkter eller inte vill dock inte THX VD Ty Ahmad-Taylor säga.

Razer ser dock stor potential för samarbete mellan bolagen och vill etablera sig som en en stor aktör på marknaden när det kommer till musik, filmer och spel. Enligt The Verge hoppas även THX med hjälp av Razers räckvidd och relationer kunna slå sig in på den lukrativa kinesiska biografmarknaden.