Stöd för adaptiva synkroniseringstekniker som AMD Freesync och Nvidia G-sync blir en allt vanligare funktion i bildskärmar riktade mot spelmarknaden. Ett företag som implementerat detta i ett flertal skärmar är Acer, bland annat skärmserien Predator.

Acers senaste modell i serien heter XB241YU, en 23,8-tumsskärm med 2 560 x 1 440 pixlar och en bilduppdateringsfrekvens på 144 Hz. Panelen är av typen TN och går att överklocka till 165 Hz. Enligt Acer täcker den 100 procent av färgrymden sRGB.

Förutom att den är överklockningsbar har panelen även stöd för Nvidias adaptiva synkroniseringsteknik G-sync tillsammans med en responstid på 1 ms. Skärmen använder sig av vad Acer kallar för Zeroframe-design, vilket innebär att panelen går ända ut till kanten på skärmen, en så kallad kantlös design.

I anslutningsväg har skärmen en inbyggd USB-hubb med fem USB 3.0-portar, en Displayport samt en HDMI-port. Detta ackompanjeras av två inbyggda högtalare på 2 W vardera.

Acer XB241YU har lanserats på den amerikanska marknaden till ett pris på 499 USD, vilket borde motsvara cirka 5 500 kronor inklusive moms när skärmen släpps på den svenska marknaden. Datum för lansering på den svenska marknaden är i skrivande stund okänt.