Apple höll under gårdagen ett evenemang där de visade upp nya modeller av sina bärbara datorer Macbook Pro. Den största nyheten var tillägget av Touch Bar, en avlång OLED-panel som sitter ovanför tangentbordet. Det uppmärksammades även att Apple i anslutningsväg endast inkluderar fyra USB Type-C, vilket innebär att exempelvis Iphone inte kan anslutas till datorn utan en adapter.

I samband med introduktionen av de nya datorerna lanserar Belkin sin docklösning Thunderbolt 3 Express Dock HD. Det handlar om en en docka som kan driva upp till åtta olika enheter och är bestyckad med två Thunderbolt 3 (USB Type-C), tre USB-A, en Displayport, en Gigabit Ethernet, en 3,5 mm ljud-in/-ut samt ett ljud-ut.

Dockan har även med en strömadapter på 170 W som ger ström till de anslutna enheterna samtidigt som den laddar datorn. Utöver detta har den även stöd för två 4K-upplösta skärmar över Displayport eller Thunderbolt 3 (USB Type-C), alternativt en ensam skärm med 5K-upplösning.

Belkin Thunderbolt 3 Express Dock HD ska finnas tillgänglig inom kort, men exakt lanseringsdatum och pris är ännu inte känt.