Tidigare i oktober avtäckte Nintendo sin kommande spelkonsol Switch, en bärbar enhet vilken kan kopplas in i en dockningsstation för användning på storbilds-TV. Förutom ett videoklipp på dryga tre minuter utelämnades många detaljer, någonting som gjorts medvetet då mer information ska delges den 12 januari 2017.

Nu framgår dock ytterligare detaljer från annat håll, mer bestämt Eurogamer som var en av de första medierna att skriva om att spelkonsolen blir en hybrid mellan en stationär och mobil enhet med en Tegra-systemkrets från Nvidia.

De nya uppgifterna som sägs härröra från samma källa som tidigare gör gällande att skärmen på Nintendo Switch får pekstöd samt multi-touch. Diagonalmåttet ska mäta in på 6,2 tum, det vill säga samma som Wii U Gamepad, men upplösningen går upp till 1 280 x 720 pixlar (237 ppi) från 854 x 480 pixlar (158 ppi).

Nintendo har valt att inte kommentera Eurogamers uppgifter, utan meddelar att de inte har någonting att utannonsera innan evenemanget den 12 januari. Under detta meddelas även ett lanseringsdatum, som än så länge endast är satt till mars 2017.