Tyska Aqua Computer är en välkänd aktör bland datorbyggare som arbetar med vattenkylning, då företaget specialiserat sig på detta och satsar på påkostade lösningar, både när det kommer till val av material och prestanda.

Nu lanserar företaget en ny modell av deras vattenblock Cuplex Kryos som heter Cuplex Kryos Next. En av dess utmärkande funktioner är deras Vision Technology, vilket innebär att det utrustats med en OLED-skärm. Denna kan anpassas för att visa olika typer av information, som temperatur och belastning för processorn.

Denna konfigureras via företagets mjukvara Aquasuite via mobil eller webbläsare, där användarna kan se detaljerad information om processorns prestanda. Förutom detta använder sig vattenblocket av vad Aqua Computer kallar Vario Technology, vilket innebär att kylplattans form kan anpassas med hjälp av muttrar på denna.

Vattenblocket kommer i en rad olika modeller med en bas i antingen koppar, förnicklad koppar eller sterlingsilver. Även kåpan finns tillgänglig i flera olika material, bland annat koppar och genomskinligt plexiglas.

Cuplex Kryos Next är kompatibel med socklar i Intels 1150-serie och LGA 2011-3 samt socklarna AM2(+) AM3(+) och FM2(+) från AMD. Prismässigt börjar den billigaste konfigurationen på 59,90 euro, vilket motsvarar ungefär 600 kronor, och finns tillgänglig nu via bolagets egen webbshop.