Trots att Nintendos nästa spelkonsol Switch inte släpps förrän mars år 2017 har information om enheten frekvent dykt upp under året. Mycket av informationen som rapporterats på förhand har visat sig vara sann, som till exempel att det handlar om en hybrid mellan mobil och stationär konsol.

Mycket av de tidiga uppgifterna härrör från profilen Emily Rogers på Twitter, som nyligen rapporterade att Nintendo Switch får pekskärm med en upplösning på 1 280 x 720 pixlar. Dessa uppgifter stärktes kort därefter av Eurogamer, som bland annat varit tidig ute med att Nvidia Tegra skulle husera under huven.

Nu skriver Emily Rogers att den bärbara hybridkonsolen får 4 GB primärminne, en fördubbling jämfört med Wii U men endast hälften av de 8 GB såväl Xbox One som Playstation 4 har att tillgå. Vidare skriver Rogers också att Switch sannolikt får 32 GB i lagringsutrymme, men påpekar dock att hon inte fått detta bekräftat.

Nintendo har tidigare bekräftat att bolaget ska hålla ett evenemang den 12 januari, där de ska berätta mer om bland annat spelkonsolens inre. Lanseringen äger rum någon gång under mars 2017.