Ett hett ämne det senaste året har varit virtuell verklighet och allt fler aktörer har börjat ge sig in på marknaden. Tekniken är dock fortfarande relativt ny och det finns mycket utrymme för förbättringar, både när det kommer till mjukvara och hårdvara.

I en intervju med TechCrunch berättar Rikard Steiber, HTC:s chef för företagets VR-headset Vive, att de planerar att släppa en uppdaterad version av Vive. När det kommer till detaljer säger han endast att det troligen inte kommer handla om en helt ny version, utan snarare en mindre förbättring av nuvarande HTC Vive sett till design och prestanda.

Dessa är först och främst tänkta för HTC:s nya satsning i Asien, nämligen arkadhallarna Viveland i Kina och Taiwan. Företaget har också planer på att lansera egna tillbehör, såsom rattar och gevär som ska förhöja spelupplevelsen i dessa miljöer.

En talesperson säger också till TechCrunch att alla planerade uppdateringar av Vive-hårdvaran endast är tänkta för tidigare nämnda arkadhallar, men det har tidigare talats om att ett nytt Vive-headset visas upp under nästa års upplaga av teknikmässan CES.