Kinesiska grafikkortstillverkaren Colorful är relativt okänd för många konsumenter i Sverige, trots att de förra året gick om både MSI, Asus och Gigabyte i försäljning. Detta då de nästan exklusivt fokuserar på den inhemska kinesiska marknaden, där de stora konkurrenterna istället utgörs av Galaxy och Zotac.

Företaget har gjort sig kända för deras annorlunda grafikkort med unika kyllösningar och visade upp ett nytt sådant under deras evenemang Colorful Games Union. Grafikkortet heter Geforce GTX 1080 Kudan och är utrustat med både en luft- och vattenbaserad kylare, där den som önskar kan ansluta kylanordningen till ett befintligt vattenkylningssystem.

Kortet tar upp hela fyra expansionsplatser till följd av ett extra vattenblock på baksidan och strömförsörjs av två stycken 8-pins PCI Express-kontakter på kortets ena sida. I övrigt har kortet 8 GB GDDR5X-minne och kommer med överklockning ur kartong, med en nominell turbofrekvens på 1 936 MHz.

När det kommer till kortets anslutningsmöjligheter är det bestyckat med en DVI-, en HDMI- samt tre stycken Displayport-ingångar. Priset för modellen är ännu inte tillkännaget, men tros ligga i det högre segmentet och en lansering förväntas ske i december eller januari.