När det kommer till mekaniska brytare för tangentbord är troligen Cherry den mest kända aktören. Företagets brytare återfinns i dag i större delen av de mekaniska tangentborden på marknaden, med ett flertal brytare för olika ändamål. En av tillverkarna som använder sig av dessa är Corsair, som tidigare i år lanserade Strafe RGB, vilket blev först i världen med Cherrys brytare MX Silent.

Nu meddelar företaget att Corsairs exklusivitet löpt ut, vilket innebär att andra tillverkare nu har möjligheten att använda sig av brytarna i sina produkter. I samband med detta lanserar de även en ny brytare i MX Silent-serien av typen Black och RGB Black, utöver de MX Silent Red-brytare som används i Corsairs tangentbord.

Dessa brytare har samma specifikationer som de vanliga MX Red- och MX Black-brytarna, där tyngden som krävs för att nå aktiveringspunkten ligger på 45 respektive 60 gram. Den stora skillnaden är att de är utrustade med en gummiyta som dämpar ljudet vid nedslag samt återfjädring.

Ännu är inga tangentbord som använder sig av Cherrys MX Silent-brytar utanonnserade, men väntas dyka upp under nästa år.