Elektronikmässan CES 2017 i Las Vegas är i full gång och redaktionen har betat av sin första dag på mässgolvet. Förutom heta produktlanseringar talas det i vanlig ordning om heta trender för det nya året och vad som komma skall, något som också innefattar ännu icke tillkännagivna produkter.

På mässgolvet får SweClockers chansen att ta del av de första detaljerna rörande LG:s kommande flaggskepp G6, som under våren efterträder G5. Den i särklass största nyheten med LG G5 var en modulär uppbyggnad, där moduler kunde bytas ut för att ge utökad eller annorlunda funktionalitet.

Funktionen fick initialt stor uppmärksamhet men gick inte hem hos konsumenter, till stor del på grund av en klumpig implementation och att tredjepartsaktörer inte hoppade på tåget med egna tillbehör. På grund av detta är det ingen finess som återvänds med LG G6.

Designmässigt ska LG G6 få liknande dimensionsmått som LG G5, men skärmen växer från 5,3 till 5,7 tum. Mest intressant är att bildförhållandet inte blir 16:9, utan något helt annat. Vad LG istället kommer satsa på framgår inte, men då telefonen bibehåller ungefär samma form är ett rimligt antagande att skärmen kommer växa på höjden istället för på bredden.

Föga oväntat blir systemkretsen för telefonen Qualcomms senaste flaggskepp Snapdragon 835, som kommer utrustad med åtta kärnor Kryo 280 och grafikdelen Adreno 540. Den tillverkas även på Samsungs 10-nanometersteknik och ska enligt Qualcomm dra 25 procent mindre ström än föregångaren Snapdragon 820.

Lanseringen av LG G6 sker under våren, sannolikt i samband med eller omkring Mobile World Congress som går av stapeln den 27 februari. Prismässigt säger LG att telefonen kommer kosta runt 500-600 USD, motsvarande ett prisspann på mellan 5 600 och 6 800 kronor inklusive moms.

► Läs alla artiklar från #ces-2017