Det har gått snart tio år sedan den senaste delen i spelserien Half-Life släpptes och den utlovade uppföljaren har till mångas förtret inte blivit av. Utvecklaren Valve har själva inte sagt något om en sådan de senaste åren, men nu har ny information kring den kommit fram från en anonym anställd på företaget.

I en intervju med amerikanska Gameinformer berättar en anonym Valve-anställd om den avslutande delen i Half-Life-sagan och ger information kring utvecklingen av detta. Personen menar att spelet aldrig kommer bli klart och den stora anledningen är hur Valve fungerar som företag, där anställda går från projekt till projekt och nya startas upp hela tiden.

You have people that were working on Half-Life, people that finished Half-Life: Episode 2, that already imagined where they wanted to go next – they were cooking, and wanted to keep the wheel spinning. [...] Undoubtedly what happened is a lot of things were changing for Valve. Orange Box launched and did its thing. People who care about Team Fortress were doing their thing. [...]

Enligt källan har spelet påbörjats flera gånger av flera olika team i olika former, med allt från endast ett fåtal anställda till upp till 30-40 personer som arbetat på det. Dessa har dock alla stött på diverse problem under arbetets gång, vilket av olika anledningar lett till att arbetet avslutats.

På frågan huruvida fansen någonsin kommer få en avslutning på Half-Life svarar personen att det troligen aldrig kommer hända. Den enda möjligheten till ett avslut denne ser är om Valve släpper ett nytt spel som inte är en tredje del i Half-Life-serien, men även detta är otroligt menar källan.

Avslutningsvis säger även personen att Valve valt att vara tystlåtna kring en uppföljare då ett omnämnande endast gör folk hoppfulla och de anser att det är bättre att låta det dö ut av sig självt.