Det har gått sju år sedan Microsoft lanserade operativsystemet Windows 7, men är trots det fortfarande företagets populäraste operativsystem. De har länge försökt få användare att överge operativsystemet till fördel för det nyare Windows 10, bland annat genom att erbjuda gratis uppgraderingar.

I ett blogginlägg på Microsofts tyska webbplats varnar nu Markus Nitschke, chef för Microsoft Tyskland, att bolaget upphör med att stödja operativsystemet om tre år. Han meddelar också att operativsystemet idag har stora säkerhetsrisker och innebär därmed onödiga kostnader för företag, som måste lägga resurser på att åtgärda problemen som uppstår i och med virusattacker och liknande.

Enligt Nitschke är Windows 10 företagets säkraste operativsystem hittills och de uppdaterar detta kontinuerligt med ny funktionalitet och täpper till säkerhetshål. De uppdateringar som numera släpps till Windows 7 är endast de som är direkt kritiska och operativsystemet lever idag inte upp till standarden för modern teknik.

Microsofts nästa stora uppdatering av Windows planeras att släppas under årets första kvartal och får namnet Creators Update. Fokus för denna ligger på skapande, bland annat i företagets nya version av Paint med stöd för 3D-modeller.