Microsoft har sedan tidigare talat om att de vill satsa mer på PC och spel på plattformen, där en del av detta är det nyligen tillkännagivna Game Mode. Detta har nu börjat dyka upp hos Windows Insider-medlemmar, vilket innebär att detaljer kring funktionen hittat ut på webben.

Bland annat spelsajten PCGamesN rapporterar om det nya läget, vilket enligt dem endast är kopplat till inspelningsfunktionen Game DVR. Enligt beskrivningen för det nya läget funkar det så att det minimerar påverkan Game DVR har på prestandan när detta körs i bakgrunden. Utöver detta menar PCGamesN att läget inte har någon ytterligare funktionalitet, och kommer inte ens att dyka upp om användaren väljer att avaktivera Game DVR-funktionen.

Detta är än så länge endast en testversion av Windows 10 och det i dagsläget okänt om läget kommer utökas innan det lanseras skarpt. Mike Ybarra, som är ingenjörschef på Xbox, har tidigare sagt att företaget ska ge en mer detaljerad beskrivning av Game Mode och vad det innebär inom en snar framtid.

Game Mode ska implementeras i Windows 10 i och med den kommande uppdateringen Creators Update, vilket blir den andra stora uppdateringen till operativsystemet efter förra årets Anniversary Update.