Sedan det officiella tillkännagivandet av Nintendos kommande spelkonsol Switch har företaget successivt gått ut med mer information. Bland annat har de meddelat att lanseringen är den 3 mars och kommer säljas utan medföljande spel. Nintendo har även förklarat att spelkonsolen inte får stöd för strömningstjänster som Netflix vid lansering, då företaget vill satsa på spelen.

Since all of our efforts have gone toward making Switch an amazing dedicated video game platform, it will not support it, at least at launch.

I en intervju med tidsskriften Time berättar Nintendos VD Tatsumi Kimishima att även en webbläsare uteblir vid lanseringen. Anledningen till detta är enligt Kimishima densamma som varför Netflix-stöd uteblir, nämligen att företaget först och främst vill satsa på spel och övrig funktionalitet i andra hand.

Företaget talar än så länge endast om funktioner vid spelkonsolens lansering och det är inte omöjligt att ytterligare funktionalitet implementeras i efterhand. Nintendo Switch lanseras i Sverige den 3 mars till ett pris på 3 690 kronor.