Under förra årets E3-mässa tillkännagav Microsoft att de arbetar på en ny, mer kraftfull version av Xbox One. Konsolen går under kodnamnet Project Scorpio och ska likt Sonys motsvarighet Playstation 4 Pro klara av spel i 4K-upplösning och vara rustad för virtuell verklighet.

Sedan utannonseringen har företaget successivt gått ut med mer information och nu meddelar Microsoft att de tre dagar innan årets E3-mässa kommer hålla ett eget event. På inbjudan syns den bild som tidigare använts i samband med Project Scorpio, vilket tyder på att den nya konsolen är det som står i centrum.

Exakt vad som kommer visas är inte känt, men det tros handla om en mer eller mindre färdig spelkonsol samt titlar till denna. Microsoft har tidigare meddelat att inga spel kommer vara exklusiva för Project Scorpio, utan det handlar om samma som för Xbox One men med förbättrad grafik och högre upplösning – likt hur Sony sköter kompatibilitet mellan ordinarie Playstation 4 och Pro-modellen.

Microsofts evenemang hålls den 11 juni klockan 23:00 svensk tid. Project Scorpio har ännu inget lanseringsdatum, men ska släppas lagom till julhandeln i år.