Under förra året hann HTC före Oculus och blev den första aktören som lanserade ett fullskaligt VR-headset för PC/Windows. Redan innan fanns dock även modeller som i praktiken var ett enkelt skal med linser och sensorer, exempelvis Samsung Gear VR, som kompletteras med en mobiltelefon.

I en intervju med Cnet berättar HTC:s säljchef Chia-lin Chang att företaget arbetar på ett nytt VR-headset som ska användas tillsammans med en mobiltelefon. Chang berättar att den blir kompatibel med bolagets kommande smarta telefon HTC U Ultra, men att det kommer skilja sig från exempelvis Samsung Gear VR.

Han förklarar att det kommer vara någonting annorlunda jämfört med vad som finns på marknaden idag och inte endast ett VR-headset som kopplas ihop med en telefon. HTC lanserade under förra året plattformen Viveport M, vilket är en plattform med fokus på VR-upplevelser för mobila enheter och tros bli en del av denna.

Chang meddelar inte något lanseringsdatum för bolagets nya VR-headset, men menar att det kommer släppas innan slutet av året.