Cirka ett år efter lanseringen av Windows 8 introducerade Microsoft Windows 8.1. Det var en ny version av operativsystemet med ett stort antal förbättringar som efterfrågats av användarna, såsom en uppdaterad startskärm. Windows 8.1 blev dock aldrig någon större framgång och utgör idag mindre än en tiondel av användarna.

I och med den senaste drivrutinen för AMD:s Radeon-grafikkort framgår det att företaget framöver inte kommer stödja 32-bitarsversionen av operativsystemet. Enligt Techpowerup är anledningen att antalet användare av just den versionen är extremt låg.

En annan anledning till att de slutar stödja 32-bitarsversionen är för att snabba upp utvecklingstiden för kommande drivrutiner och fokusera på de mer populära operativsystemen Windows 7 och Windows 10.

Utöver detta är inte mycket nytt i den senaste drivrutinen, utan det handlar om en WHQL-version av den tidigare släppta Radeon Software Crimson Relive 17.2.1. Denna introducerade bland annat optimerat stöd för de två nya speltitlarna For Honor samt Sniper Elite 4.