Middle-Earth: Shadow of Mordor var innan lanseringen ett spel som gick under radarn för många. När speltiteln lanserades 2014 blev det dock en av årets stora spelöverraskningar och möttes av god kritik från såväl spelare som kritiker.

Nu har en användare på forumet NeoGAF upptäckt att spelet får en uppföljare senare i år. Informationen kommer från den amerikanska återförsäljaren Target som publicerat en numera borttagen sida för förbokning av spelet. Enligt denna får uppföljaren namnet Middle-Earth: Shadow of War och blir precis som Shadow of Mordor ett actionrollspel i en öppen värld.

Enligt spelsajten Kotaku kommer spelet återigen handla om karaktärerna Talion och Celebrimbor och komma med flera nyheter såsom nya förmågor och ett uppdaterat Nemesis-system. Någon ytterligare information är ännu inte känd, men Shadow of War väntas få en officiell utannonsering inom kort.

Enligt Target utvecklas spelet återigen av amerikanska Monolith och släpps den 22 augusti i två versioner, där den dyrare Gold Edition inkluderar fyra kommande expansioner. Gällande plattformar anges Playstation 4 och Xbox One, men även en PC-lansering är sannolikt att vänta.