Under natten höll Nvidia ett evenemang där de bland annat de tillkännagav Geforce GTX 1080 Ti, en kraftfullare version av den nuvarande toppmodellen Geforce GTX 1080. Detta var dock inte de enda nyheterna under evenemanget, utan de avtäckte även ny tjänst de kallar för Shadowplay Highlights.

Tjänsten integreras direkt i spelen och körs i bakgrunden hela tiden och sparar automatiskt höjdpunkter från spelsessionen. Tjänsten känner av när något anmärkningsvärt händer i spelet, exempelvis en lång killstreak i en multiplayer-match, och sparar klippen automatiskt i bakgrunden.

Dessa kan sedan redigeras direkt i mjukvaran och laddas upp till exempelvis Youtube och Facebook. Användaren kan själv bestämma när tjänsten ska vara aktiv och vilka typer av händelser som ska sparas, samt ställa in begränsningar för lagringsutrymme som får användas. Då tjänsten byggs in i spelen krävs dock stöd direkt från utvecklarna för att detta ska fungera.

Den första speltiteln som får stöd för Shadowplay Highlights är kommande förstapersonsskjutaren Lawbreakers, men exakt när tjänsten lanseras är ännu inte känt.