En av grafikgränssnittet Vulkans grundstenar är stöd över flera plattformar, vilket är varför många protesterat när det nyligen rapporterats om att stöd för flera grafikkort i Vulkan blir exklusivt för Windows 10. Khronos Group dementerar nu uppgifterna och förklarar att så inte är fallet.

I ett inlägg på företagets webbplats berättar utvecklarna att det kommer vara möjligt att använda Vulkan med fler än ett grafikkort på både Windows 10, Windows 8 och Windows 7. De bekräftar också att stödet inte på något sätt är knutet till Microsofts operativsystem, utan kommer även fungera på Linux.

Grunden till förvirringen är information som företaget gick ut med under mässan GDC 2017, vilken talade för att WDDM (Windows Display Driver Model) krävs för att köra Vulkan med mer än ett grafikkort. Khronos medger att informationen var otydlig och förtydligar att kravet endast gäller Windows och för exempelvis Linux finns inte detta.

Grafikgränssnittet har på senare tid fått allt mer utbrett stöd från utvecklare av såväl spel som annan mjukvara, där bland annat Star Citizen-utvecklarna Cloud Imperium Games nyligen meddelade att de överger DirectX 12 och exklusivt satsar på Vulkan.