När det kommer till spelförsäljning är amerikanska Gamestop en av de största aktörerna. Företaget har idag över 7 500 fysiska butiker i 14 länder och har på senare år breddat verksamheten för att även börja sälja kringutrustning och leksaker.

Enligt bolagets senaste resultatrapport har försäljningen av spel och hårdvara minskat, med 29 respektive 19 procent sedan förra året. Detta trots lanseringen av två nya konsolmodeller från Sony, samt lanseringen av företagets VR-headset Playstation VR.

En av anledningarna till minskningen är att stora kedjor såsom Amazon och Walmart pressat priserna på konsoler för bland annat Black Friday, vilket påverkat Gamestops försäljning. Till följd av detta meddelar återförsäljaren att de kommer stänga mellan 150 och 225 butiker världen över.

Butikerna kommer stängas under det kommande året, samtidigt som 65 stycken butiker med fokus på leksaker och samlarprylar ska öppnas. Detta är det område där företaget sett den största ökningen, speciellt för Pokémon-relaterade produkter.