När Samsung under förra året lanserade sin flaggskeppstelefon Galaxy Note 7 upptäcktes det snabbt vissa problem med modellens batteri, vilket gjorde att de tvingades återkalla ett stort antal enheter. Företaget lyckades inte åtgärda problemen, vilket till slut ledde till att Samsung bestämde sig för att säljstoppa modellen.

Nu meddelar bolaget att de kommer börja sälja reparerade Galaxy Note 7-enheter. Uppgifter talar för att de kommer utrustas med ett mindre batteri för att undvika att samma överhettningsproblem uppstår igen. I ett uttalande till The Verge säger Samsung att modellen möjligen kan få ett nytt namn i och med återlanseringen.

Företaget berättar också att en stor del av Galaxy Note 7-enheterna kommer återvinnas för att kunna återanvända komponenter och metaller såsom guld, koppar och nickel.

Pris och namn för de reparerade telefonerna har ännu inte tillkännagivits. Samsung meddelar även att dessa endast kommer säljas i utvalda regioner, men exakt vilka det handlar om nämns inte.