Entreprenören Elon Musk har startat upp företag inom ett flertal olika områden, där elbilsföretaget Tesla och rymdfarkostföretaget SpaceX fått stor uppmärksamhet i media. Nu rapporteras det att Musk har ett nytt projekt på gång med namnet Neuralink.

Enligt Wall Street Journal handlar det om ett företag med fokus på att utveckla teknik för att koppla ihop den mänskliga hjärnan med datorer. Det talas om enheter som implanteras i hjärnan och ska bland annat möjliggöra förbättringar såsom bättre minne och möjlighet att interagera med datorer.

Musk har tidigare antytt att han arbetar på denna typ av teknik då han i ett svar till en användare på Twitter talat om så kallat neural lace, implantat för att förbättra exempelvis hjärnkapacitet och hjälpa till att bota sjukdomar.

Neuralink grundades i juli förra året som ett medicinforskningsföretag, vilket ger en antydan om i vilken inriktning Musk tänkt gå med projektet. Än så länge är dock tekniken och forskningen kring denna fortfarande i sin linda och det finns därför många hinder att ta sig förbi innan den kan bli verklighet på bred front.