Amerikanska Mad Catz grundades för cirka 30 år sedan och har under åren blivit en av de mer välkända tillverkarna av kringutrustning och tillbehör till PC, konsol och mobila enheter. De senaste åren har företaget lagt stor fokus på just konsol, med bland annat instrument till senaste upplagan av Rock Band.

Nu meddelar företaget att de ansökt om konkurs och kommer upphöra med verksamheten. Anledningen är att bolaget under en lång tid dragits med ekonomiska problem och så sent som förra året sades strax under 40 procent av de anställda upp.

Mad Catz lade mycket resurser på 2015 års Rock Band 4 till konsol, där de både ansvarade för spelets utgivning och försäljning samt tillverkade instrument till det. Speltiteln blev inte den succé Mad Catz hade hoppats på vilket ledde till stora förluster för företaget.

Beslutet om att ansöka om konkurs kommer mindre än ett år efter att Mad Catz sålt sitt varumärke Saitek till Logitech för 110 miljoner dollar. Denna summa var mindre än hälften av vad Mad Catz köpte varumärket för för cirka tio år sedan.