För de användare som vill blockera reklam finns idag många alternativ. Samtliga webbläsare på marknaden har en uppsjö av olika tillägg som blockerar detta och det finns även flera mindre aktörer som tagit fram webbläsare där detta kommer inbyggt redan från början.

Nu rapporterar Wall Street Journal att även Google planerar att bygga in annonsblockering i Chrome. Enligt uppgifter ska webbläsaren automatiskt filtrera bort reklam som bidrar till en försämrad användarupplevelse. Google överväger även att blockera all reklam på webbplatser som bryter mot reglerna, även om det endast handlar om en annons.

Vilka som blockeras baseras på Coalition for Better Ads lista över oönskade annonser. Dessa innefattar bland annat pop-up-rutor, videoklipp som spelas upp automatiskt och reklamrutor som inte kan stängas ned av användaren.

Den nya funktionen kan komma att tillkännages inom de kommande veckorna, men enligt uppgifter håller Google fortfarande på att fastställa alla detaljer kring denna och det kan hända att de väljer att inte gå vidare med den.