Att köpa spel digitalt har blivit allt vanligare de senaste åren och många nya tjänster för att göra detta har lanserats. Störst på marknaden är Valve med deras distributionstjänst Steam, vilken idag står för cirka 70 procent av den digitala spelförsäljningen.

Enligt en ny undersökning från organisationen Entertainment Software Association att den digitala spelförsäljningen ökat avsevärt de senaste åren, från 31 procent 2010 till 74 procent 2016. Försäljningen avser dock endast USA och innefattar digitala spel såväl som expansioner, mobilapplikationer och spel på sociala medier.

Totalt spenderade konsumenter 30,4 miljarder dollar på spel och relaterade produkter, motsvarande cirka 270 miljarder kronor. Spel och annat innehåll stod för större delen av denna summa, med motsvarande cirka 219 miljarder kronor.

I övrigt nämns även att 15 procent av spelarna har använt någon typ av VR-teknik de senaste året och över 90 procent av dessa är nöjda med sitt köp. Det vanligaste användningsområdet för VR är att spela enspelarupplevelser, både för mobila och datoranslutna VR-headset.