Tidigare under året rapporterades det om att entreprenören Elon Musk håller på med ett nytt projekt kallat Neuralink. Detta är ett företag vilket ska utveckla hjärnimplantat som ska göra det möjligt att koppla ihop den mänskliga hjärnan med datorer.

Nu har Musk själv bekräftat projektet och i ett inlägg på bloggen Wait But Why beskrivs detta mer i detalj av skribenten Tim Urban. Som tidigare rapporterat ska Neuralink utveckla hjärnimplantat och Musk hoppas bland annat kunna effektivisera mänsklig kommunikation genom att skicka tankar till varandra, och därmed hoppa över steget med att behöva formulera dessa i ord.

Till en början kommer dock fokus ligga på medicinska användningsområden, som att behandla epilepsi och hjärnskador till följd av diverse sjukdomar. Förutom detta ser Musk tekniken som en möjlighet för människan att hålla jämna steg med den artificiella intelligensen, då dessa kommer kunna interagera med varandra och leva i symbios.

Det nämns dock att tekniken fortfarande är långt ifrån att kunna börja användas, då det fortfarande finns många hinder att ta sig förbi. För medicinska applikationer uppskattas det dröja cirka åtta till tio år och för den breda massan längre än så.