Under förra årets E3-mässa avtäckte Microsoft något oväntat sin nästkommande spelkonsol som än så länge går under kodnamnet Project Scorpio. Sedan dess har företaget successivt gått ut med mer information om enheten, för att tidigare under året presentera tekniska detaljer kring konsolen via Digital Foundry.

I ett svar till en användare på Twitter meddelar nu Xbox-chefen Phil Spencer att arbetet med Project Scorpio än så länge går enligt planerna och de har inte stött på några problem. Microsoft bekräftade även nyligen att spelkonsolen avtäcks officiellt under årets E3-mässa.

Project Scorpio är en kraftfullare version av Microsofts spelkonsol Xbox One och blir företagets svar på Sonys Playstation 4 Pro. Denna är utrustad med en Jaguar-baserad processor från AMD, 12 GB primärminne och en grafikdel med en teoretisk beräkningskraft om 6,0 TFLOPS. Enligt Microsoft ska komponenterna göra det möjligt att driva och rendera spel i 4K UHD-upplösning.

Den nya spelkonsolen visas upp under E3-mässan i juni, där såväl namn, pris som lanseringsdatum väntas presenteras. Det sistnämnda är än så länge officiellt satt till julhandeln 2017.