Efter att ha förnyat sig fortsätter Cooler Master på den inslagna vägen med att släppa nya produkter i Master-serien. Efter att ha börjat med påkostade modeller vid namn Mastercase har bolaget följt upp med mellanvarianterna Masterbox och på senare tid även Masterbox Lite.

Nu tillkännager Cooler Master nya Masterbox Lite 5, som ska erbjuda ett prisvärt alternativ på marknaden av chassin i miditower-klassen. Det handlar om en modell som invändigt huserar moderkort upp till den traditionella formfaktorn ATX med yttermåtten 200 x 469 x 455 millimeter (B x D x H).

Modellen är byggd i en kombination av plast och stål med ett svart yttre och röda detaljer, vilka går att byta ut för den som har kunskapen och 3D-skrivare. Modellen har en genomskinlig sidopanel och en halvtransparent i fronten, där tanken är att RGB-bestyckade fläktar ska kunna lysa igenom.

Utöver stöd för moderkort i upp till storleken ATX ryms processorkylare med en höjd på upp till 160 millimeter och grafikkort på hela 400 millimeter, tillräckligt för allt som finns ute på marknaden idag. I botten återfinns en kammare som gömmer undan ett nätaggregat på upp till 180 millimeter och tillhörande kabelhärva.

På lagringsfronten finns plats för två stycken 3,5-tumsenheter och en som endast rymmer en 2,5-tummare, nämnvärt är också att chassit inte har en 5,25-tumsplats för optiska enheter. För kylning levereras chassit med en 120 mm-fläkt i bakkant och i fronten ryms upp till tre 120 mm alternativt två 140 mm. Platserna i framkant kan också användas för radiatorer på 360 mm med tjocklek på maximala 50 mm.

Cooler Master Masterbox Lite 5 beräknas dyka upp i butik mot slutet av maj till ett rekommenderat cirkapris på 49,99 euro, vilket i Sverige kan väntas motsvara en bit över 500 kronor.