Spelutvecklaren har en lång historia inom branschen och är troligen mest kända för sin spelserie Halo. För ett antal år sedan övergav de dock serien och påbörjade vad som skulle komma att bli Destiny, vilket lanserades för lite mindre än tre år sedan. Efter en längre tids rykten om en uppföljare bekräftade Bungie denna tidigare under och meddelade att Destiny 2 till skillnad från originalet även släpps till PC.

Nu visar Bungie spelet för första gången under ett evenemang som hålls under kvällen. Gameplay-mässigt liknar spelet sin föregångare, med en blandning av förstapersonsskjutande och rollspelsinslag med diverse förmågor som spelaren kan använda.

Spelets handling kretsar kring jorden som utsatts för en invasion av den nya antagonisten Ghaul och hans Red Legion-armé och det blir upp till spelaren att samla ihop överlevare för att rädda hemplaneten.

Bungie beskriver spelet som en nystart för serien, men att gamla spelare kommer känna igen många av karaktärerna och platserna. Destiny 2 kommer bland annat med helt ny kampanj och tre nya världar att utforska, samt nya vapen och nya förmågor för de tre karaktärerna Warlock, Titan och Hunter.

Ytterligare en nyhet är att spelets PvP-läge Crucible skalas ned och istället har en gräns på åtta spelare, jämfört med Destinys tolv. Även Destinys Nightfall-läge, Trials och raids återvänder och Bungie passar även på att introducera ett nytt matchmaking-system för dessa.

Destiny 2 lanseras den 8 september till Playstation 4, Xbox One och PC/Windows. För PC-spelare blir spelet tillgängligt exklusivt på Blizzards speltjänst Battle.net Spelet får även en öppen beta senare under sommaren, men något datum för denna har ännu inte tillkännagivits.