Under fjolårets upplaga av Computex avtäckte kylartillverkaren Cryorig företagets första datorchassin. De två datorlådorna som visades upp heter Ola och Taku, där det sistnämnda hyser komponenterna samt fungerar som ett stativ för skärmen.

Taku var tänkt att få en kommersiell lansering i butiker under första kvartalet 2017, men nu sker lanseringen istället via finansieringsplattformen Kickstarter. Cryorig förklarar valet att gå via Kickstarter med att produkten är så pass nischad och de vill se om intresset finns bland kunderna.

I och med Kickstarter-kampanjen har företaget valt att utöka valmöjligheterna när det gäller chassits utseende. Utöver den silverfärgade modellen som tidigare visats går det även att få modellen i rött och svart och även benen går att anpassa med fyra olika färgval.

Chassit tillverkas av välkända Lian-Li och mäter in på 142 x 570 x 310 mm och har stöd för moderkort av typen Mini-ITX samt nätaggregat i formfaktorn SFX och SFX-L. I övrigt finns det plats för en lagringsenhet på 3,5 tum samt två stycken 2,5-tumsplatser.

Taku kostar cirka 2 700 kronor inklusive moms i den billigaste konfigurationen lanseringen är planerad till september i år. Kickstarter-kampanjen för Taku pågår till och med den 28 juli och har ett utsatt mål på 900 000 kronor.