Tidigare under året lanserade Nintendo företagets senaste spelkonsol Switch, vilken till stor del fick ett positivt mottagande från spelare såväl som kritiker. Kort efter lanseringen meddelade Nintendo att spelkonsolen sålts i 2,7 miljoner exemplar endast under den första månaden, vilket lett till att de dubblerat produktionen av produkten.

Nu rapporterar Financial Times att de ökar denna ytterligare, från 16 miljoner till 18 miljoner producerade konsoler fram till mars 2018. Anledningen uppges vara att den fortfarande är svår att få tag på i många länder, vilket lett till missnöje bland kunderna.

Beslutet uppges också vara en förberedelse för julhandeln, under vilken företaget uppskattar att försäljningen och efterfrågan kommer öka. Detta bland annat på grund av lanseringen av Super Mario Oddyssey i november och de vill undvika "raseriutbrott" bland kunder, liknande det som hände med NES Classic Mini.

Nintendo själva har dementerat uppgifterna och står fast vid att de kommer producera tio miljoner konsoler under det kommande året. Flera branschanalytiker menar dock att de kommer överstiga denna siffra med god marginal och komma upp i så mycket som 20 miljoner konsoler under det kommande året.