Påkostade modeller är ingen ovanlighet för grafikkorten i det övre prestandasegmentet, vilken ofta består av fläskiga kylare och fabriksöverklockning. Ibland tar bolaget ett ytterligare kliv upp i stegen och släpper ett kort utöver vanliga toppen, vilken MSI nu visar.

Kortet går under namnet Geforce GTX 1080 Ti Lightning Z, vilken är bolagets mest påkostade serie och har tidigare funnit i ett antal olika konfigurationer. För senaste modellen handlar det om en påkostad kylare med namnet Tri Frozr, där det som namnet avslöjar handlar om tre fläktar varav två är 100 mm och en är 90 mm.

Sett till klockfrekvenserna är dessa ännu inte fastställda, men väntas hamna runt en turbofrekvens på 1 721 MHz i det högsta Lightning-läget. Sett till strömförsörjningen är kortet utrustat med trippel uppsättning av 8-pins-kontakter, men redaktionen fick inte ta del av information gällande antalet strömfaser.

MSI siktar på att få ut kortet i butik under sommaren, när punkter som prissättning och exakta klockfrekvenser är helt spikade.

► Läs alla artiklar från #computex-2017