Enligt tradition släpptes en ny del i serien Call of Duty i fjol i form av Call of Duty: Infinite Warfare. Exklusivt för fjolårets släpp var dock en medföljande remaster av klassikern Call of Duty: Modern Warfare, som endast gick att köpa via påkostade utgåvor av spelet till många fans förtret.

Ända sedan det ursprungliga släppet har rykten cirkulerat om en eventuell fristående version av spelet till ett lägre pris. Trots det gav Activision så sent som i förra veckan inga kommentarer när spelsajten IGN förfrågade dem direkt om ett eventuellt släpp.

Nu tillkännager Activision att en fristående utgåva av spelet i såväl fysisk som digital form är redo att släppas idag, den 27 juni, med exklusivitet för Playstation 4 till en början. Versioner för Xbox One och PC/Windows väntas någon gång i framtiden men ett exakt datum är fortfarande höljt i dunkel.

Priset för spelet anges till 39.99 dollar, vilket drygt motsvarar 399 kronor. För att få tillgång till samtliga kartor från original-utgåvan finns dock ett fristående "Variety Map Pack DLC" som kan köpas till för 14.99 dollar eller 129 kronor.