Sökmotorn Bing introducerades först 2009, med höga ambitioner om att leverera de mest relevanta sökresultaten och samtidigt exempelvis kunna planera en resa. Men över åren har sökmotorn inte riktigt tagit fart till fördel för Googles beprövade sökmotor, som har utvecklats vid Bings sida med åren.

Nu avslöjar Microsoft med hjälp av bland annat färsk statistik från Comscore att den siffran har stigit till 33 procent för USA i mars 2017. Detta innebär alltså en ökning på ungefär 57 procent på bara 16 månader. Globalt sett ligger Bing dock längre ned med nio procent av alla förfrågningar.

Trots att sökmotorn har fått dåligt fotfäste globalt sett finns det ändå vissa geografiska platser där Bing har utmärkt sig. Till dessa områden hör bland annat USA, där sökmotorn i november 2015 stod för 20,9 procent av alla förfrågningar på stationära datorer enligt analysfirman Comscore.

Den förhållandevis låga siffran globalt sett är främst en följd av den låga andelen användare i Asien och Stillahavsområdet, där marknadsandelen endast ligger på 3 procent. Europa lägger sig vid det globala genomsnittet på cirka 9 procent, med Sverige strax över genomsnittet på 12 procent.

Varför Bing har ökat så kraftigt på så kort tid är inte helt klart. Men framfarten av Windows 10 har definitivt hjälpt till, där bland annat Cortanas sökningar drivs av Bing. Utöver det drivs även vissa AOL- och Yahoo-sökningar av Bing, något som medför att resultaten kan anses vara lite missvisande.