Intels nya arkitektur Coffee Lake är i antågande och ämnar att ersätta Kaby Lake för konsumenter i form av en ännu en förfining av tillverkningsprocessen på 14nm. Uppgifter har tidigare gjort gällande att sex kärnor kan vara aktuellt för såväl Core i5 som Core i7 i den nya serien, där Hyperthreading ska separera modellerna precis som föregående generationers Core.

Nu läcker vad som tros vara tre processorer ur den nya familjen ut, där samtliga är bestyckade med 6 kärnor och ett okänt antal trådar. Specifikationerna är snarlika mellan processorerna utöver det angivna TDP-värdet som lägger sig på 65 W för en av modellerna, samt varierande klockfrekvenser och möjligheter för överklockning där en modell ej stöder det.

För klockfrekvenserna specificeras den snabbaste modellen till en basfrekvens på 3,7 GHz, med en turbo upp till 4,3 GHz på en kärna och en TDP på 95 W. Nämnvärt är att den andra modellen som specificeras till en 95 W TDP har genomgående lägre turbo-frekvenser än den tredje modellen på 65 W, som dock körs i en 100 MHz lägre basfrekvens.

Intel Coffee Lake väntas dyka upp i svenska butiker för stationära och bärbara enheter under årets fjärde kvartal.

Källa: Eteknix