Utvecklingen på marknaden för datorskärmar har på senare år gått framåt, om än relativt sakta. Det är först på senare tid tillverkare börjat visa skärmar med nya bildtekniker såsom HDR, där bland annat Acer och Asus satsat på detta.

Nu hittar en tidig prototyp av vad som väntas vara nästa steg i utvecklingen ut via Blur Busters, nämligen en skärm med en "äkta" uppdateringsfrekvens på 480 Hz. Detta är den första skärmen där den höga uppdateringsfrekvensen inte åstadkoms genom att panelen fyller ut med extra bildrutor för att ge ett upplevt bättre flyt.

Enligt Blur Busters är det en märkbar skillnad jämfört med 240 Hz, men att den höga uppdateringsfrekvensen innebär vissa problem för dagens möss. De menar att till och med de snabbaste mössen med en uppdateringsfrekvens på 1 000 Hz är för begränsade och att denna siffra skulle behöva fördubblas för den här typ av skärmar.

Då det än så länge handlar om en prototyp är det osäkert om denna typ av produkt ser dagens ljus och om så blir fallet tros det handla om fler år in i framtiden.