Årets Mass Effect: Andromeda hade redan före lansering stora skor att fylla. Ursprungliga triologin med Commander Shepard i huvudrollen är uppskattad med fans världen över, och många förväntade sig ett lika episkt äventyr även i den nya galaxen. Titeln hade dock svårt att leva upp till allas krav. Resultatet var kritik från flera håll, med både tafatt berättande och tekniska brister i skottgluggen.

Trots problemen hoppades många på fortsättning i form av DLC-paket, ett koncept som var aktuellt för samtliga tre spel i ursprungliga triologin. Tystnad från utvecklarna Bioware och uppgifter om att studion bakom spelet monterats ned har dock gradvis skruvat ned förväntningarna, trots att titeln av allt att döma ger moderbolaget EA klirr i kassan.

Our last update, 1.10, was the final update for Mass Effect: Andromeda. There are no planned future patches for single-player or in-game story content.

Nu bekräftar Bioware att Ryders äventyr är till ända, i alla fall som enspelarupplevelse. Enligt ett meddelande på seriens officiella webbplats väntar inga DLC-paket för Mass Effect: Andromeda, och inga ytterligare planerade uppdateringar. Det innebär att nuvarande version 1.10 blir det sista.

Ett visst hopp om fortsättning finns dock för den som är beredd att gå utanför enspelardelen. Bioware meddelar att berättelsen rullar vidare dels i serier, dels som nya uppdrag och färskt innehåll till flerspelarläget.

Mass Effect: Andromeda lanserades den 23 mars 2017 för PC/Windows, Xbox One och Playstation 4. Titeln kammade hem 3/5 i betyg hos spelkollegorna på FZ.