Under förra året lanserade Nintendo NES Classic Edition, en krympt version av den klassiska spelkonsolen med 30 förinstallerade spel. Denna blev snabbt en försäljningssuccé, där efterfrågan var större än utbudet och många kunder som förbokat blev därför utan en konsol.

Nintendo har tidigare meddelat att de planerar att tillverka fler enheter av den kommande SNES Classic Edition för att förhindra att samma scenario återupprepas. I en intervju med Financial Times berättar nu Nintendo-chefen Reggie Fils-Aimé att företaget gjort en "drastisk ökning" av produktionen av spelkonsolen inför lanseringen, men några exakta siffror nämns dock inte i sammanhanget.

Fils-Aimé avråder också kunder från att köpa en SNES Classic Edition för ett högre pris från auktionssajter. Enligt honom är Nintendos ambition att ingen ska behöva betala mer än butikspriset, som väntas ligga på 1 600 kronor i Sverige. Det högre priset på 80 USD, jämfört med 60 USD för NES, motiveras dock med att spelkonsolen inte ska konkurrera med Nintendos egen 3DS.

Han berättar också att produktionsvolymen för NES Classic sattes baserat på motsvarande "plug-and-play"-konsoler på marknaden, men att den överskreds flera gånger om.