Hårdvarutillverkaren AMD lanserade tidigare under året sin nya grafikarkitektur Vega med de två nya modellerna Radeon RX Vega 56 och RX Vega 64. Detta blev företagets återkomst i prestandaklassen för grafikkort då dessa går upp mot Nvidias Geforce GTX 1070 och Geforce GTX 1080.

De två modellerna drogs dock med problem, främst när det kommer till ljudnivå och värmeutveckling, vilket är varför många entusiaster väntar på modeller från partnertillverkare. Nu rapporterar Hardware.fr att dessa dock kan komma att dröja så länge som till november i år.

Svaret från tillverkare uppges vara att många ännu inte har någon information att gå ut med, medan en uppger att de inte kan börja leverera egna kort förrän mitten av oktober som tidigast. Detta då de ännu inte fått några uppgifter från AMD gällande när de får Vega 10-kretsar för att börja tillverka sina egna modeller.

Detta tros höra ihop med tidigare rapporter om att tillverkningen av Radeon RX Vega 64 blir begränsad fram till oktober, där anledningen uppges vara dålig yield med få fungerande kretsar vid tillverkning. Detta på grund av problem med att integrera HBM2-minne och grafikkrets på samma substrat.

Idag är det endast Asus som tillkännagivit en egen modell av Radeon RX Vega med företagets ROG Strix-kylare, men dessa har ännu inte dykt upp hos återförsäljare. De väntas bli först ut på marknaden någon gång under september månad, men något exakt lanseringsdatum och pris har dock ännu inte tillkännagits.