Intervjun börjar:

Hej! Du får gärna börja med att presentera dig samt vilken position du har på Fragbite.com.
- Hej Herman! Jag heter Filip Hansson och grundade Fragbite tillsammans med min bror Tomas för drygt tre år sedan.

Via er sajt www.fragbite.com får vi idag reda på att er sajt ej är tillgänglig på grund av det tidigare tillslaget mot BitTorrent-trackern Pirate Bay. Detta beror på att ni hyr bandbredd och serverutrymme av samma företag, hade ni någon aning om att Pirate Bay använde samma företag?
- Nej, det kände jag inte till. Vi har bara haft servrar hos PRQ i drygt en månad.

Ni har väldigt många läsare, hur påverkar tillslaget dem och har ni fått några reaktioner från era läsare?
- Reaktionerna hos läsarna har mestadels varit ilska mot Antipiratbyrån och sättet som de har skött det hela på. Påverkan för läsarna blir så klart svår för mig att svara på, men jag tror att de flesta har förståelse för att det hela till större delen är utom vår kontroll och att vi gör allt vi kan för att avhjälpa situationen.

Har ni fått någon information från polisen som har tagit med era servrar för undersökning?
- Nej, vi har inte blivit kontaktade av polisen, vilket jag tycker är konstigt då våra servrar är stöldmärkta med vår kontaktinformation. Allt vi vet har vi fått gräva fram själva. Vi har försökt att nå åklagare och förundersökningsledare flera gånger under dagen men utan resultat. Större delen av informationen som vi har fått har kommit via det vanliga nyhetsflödet.

De flesta internetsajter har annonser som huvudkälla när det gäller inkomst, hur påverkar tillslaget era annonsörer och er ekonomi?
- Självklart kommer detta att skada oss ekonomiskt via våra annonsörer, men det är också viktigt att påpeka att den kanske största förlusten kommer av att vi på sikt förlorar besökare. Det kommer att ta tid att komma upp i samma besökarantal igen. Vi kommer självklart även att drabbas av kostnader när vi tvingas ersätta hostningen med ny på så här kort tid.

Kommer ni efter detta tillslag byta webhotell?
- Inget är helt bestämt just nu, men just nu talar allt för att vi kommer att flytta till ett annat företag så fort vi får tillbaka våra servrar.

Hur känns det att drabbas som tredje part på grund av något som de bakom The Pirate Bay (eventuellt) gjort sig skyldiga till?
- Det är svårt att inte låta sig uppröras av sättet som vi har dragits in i det här trots att vi inte har någon som helst koppling till (den påstådda) piratkopieringen.

Planerar ni att vidta några åtgärder mot PRQ eller åklagarmyndigheten?
- Det är något som vi får ta ställning till när vi vet mer om vad som faktiskt har hänt, men det är självklart något som vi har funderat på. Just nu vill vi bara få tillbaka vår utrustning så att vi kan få upp sajten igen.

Tack för intervjun, vi önskar er lycka till i framtiden och återtagandet av era servrar!
- Tack själv! Kan passa på att tacka alla förstående användare och alla de som erbjudit sig att hjälpa till.