När AMD första gången nämnde Spider i ett pressmeddelande vart många förvånade då de tidigare inte jobbat med plattformar på det sättet. Intel har länge arbetat efter denna modell att döpa processor och styrkrets till ett plattformsnamn när den är under utveckling. Sedan AMD köpte upp Ati fick de tillgång till ett gäng styrkretsar och har sedan dess utvecklat dem vidare.

Med hjälp av en plattform som innehåller en Phenom-processor, en styrkrets ur AMD:s 7-serie samt ett Radeon HD 3800-grafikkort har AMD ett övertag hos oem-tillverkare som gärna vill köpa "paket" där allting har testats och validerats med varandra.

Angående lanseringsdatumet kommer det högst troligen ske mellan den 19 och 21 november, det vill säga om ett par dagar. Vi förväntar oss Phenom X4-modeller vid lansering i frekvensern om 2,2 och 2,3 gigahertz med en 2,6-gigahertzmodell som kommer i början på nästa år. Phenom FX-plattformen skall även se dagens ljus i början på nästa år.

Vi förväntar oss att en stor mängd moderkort som baseras på AMD:s 7-serie styrkretsar skall dyka upp när Spider-plattformen presenteras. Vi har nyligen rapporterat om moderkorten [news id="6767"]M3A32-MVP Deluxe[/news] från Asus samt [news id="6764"]tre moderkort[/news] från Gigabyte.

Det ryktas även att AMD satsar hårt på att göra Radeon HD 3800-serien tillgänglig för de flesta och fabrikerna jobbar nu stenhårt för att producera ett stort antal grafikkort. Förhoppningsvis är lanseringen av Spider-plattformen ingen papperslansering.