Phenom 9700 skulle från början lanseras samtidigt som de redan lanserade Phenomprocessorerna 9500 och 9600 men blev försenad till första kvartalet, samma kvartal som den kraftfullaste entusiast-versionen Phenom 9900 skulle lanseras.

I slutet av december dök det upp information att dessa två modeller blivit försenade ytterliggare en gång, med lanseringsdatum uppskjutet till andra kvartalet i år.

Tidigare spekulerades det att den här uppskjutningen var orsakad av tillverkningsproblem. De första Phenomprocessorerna har en bugg, den så kallade TLB-buggen, som i AMD:s labb orsakat systeminstabilitet i höga klockfrekvenser.

Nu uppger dock AMD att Phenom 9900 och Phenom 9700 inte är försenade på grund av tillverkningsproblem, utan att AMD prioriterar andra kundgrupper. Phenom 9900 och 9700 är entusiastprocessorer till för 5 procent av marknaden. Mainstreammodellern står för 60 procent av marknaden, och det finns stor efterfrågan på dessa processorer. För att möta den efterfrågan kommer AMD koncentrera sig på mainstreamprocessorerna. En talesman på AMD säger:

This is not a manufacturing issue. It's an issue of prioritizing on customer feedback.

Trekärninga Phenoms kommer att lanseras som planerat, under det första kvartalet.

Källa: Yahoo.