SL3620 är tillverkad i borstad stål och har som nämnt plats för två stycken SerialATA-hårddiskar med storlekar upp till en terabyte. Enheten stödjer hotswap och har även en storts lysdiodslinje som visar aktivitet på NAS-servern. Det integrerade nätaggregatet ligger på 70 watt och har en 40-millimetersfläkt som utblås. Raidsonic har inte publicerat några specifikationer kring ljudnivån från NAS-servern.

RAID-nivåerna som stöds är 0 eller 1. Något JBOD-läge finns inte att tillgå varpå man måste välja någon av dessa RIAD-lägen. Filsystemen som stöds är FAT32, EXT2 samt EXT3. Nätverksprotokollen som finns är CIFS, SMB, NFS samt FTP. Det finns även en inbyggd Bittorrent-klient samt Itunes-server.

Förutom gigabit-gränssnittet finns det även en USB 2.0-anslutning om man vill använda servern som en DAS-enhet (Direct Attached Storage). Önskar man närmare kontroll på enheten finns det loggar för det mesta som DHCP, Samba och FTP-servern. Det finns även ett system för meddelande ifall en RAID-array skulle få något fel.

Någon prisuppgift har inte publicerats än men denna kommer troligen kosta mindre än många konkurrenter. Läs mer om enheten hos Raidsonic.